INTRODUCTIE ROSENDO MATEU – maitre parfumeur

In een wereld waarin imago en uitstraling regelmatig belangrijker worden gevonden dan de werkelijke kwaliteit van het product, is het een verademing om mensen tegen te komen die, doordat zij hier ver vanaf staan, juist bij de kenner opvallen. Mensen die alleen gaan voor kwaliteit. Mensen die door hun bewezen ervaring en kennis producten maken die ver weg staan van effectbejag en korte termijn succes.

AAFKE’S was dan ook verheugd om in 2016 kennis te maken met één van deze mensen. Iemand die door zijn rijke ervaring en kennis zich onderscheidt van de massa en weg blijft van middelmatigheid. Iemand als Rosendo Mateu.

Rosendo Mateu is het levende voorbeeld van een self-made man. Dit wordt weerspiegeld in zijn werk en vooral in zijn perfectionisme dat elk van zijn creaties raakt. Rosendo is al 40 jaar één van de specialisten bij PUIG, één van ’s werelds meest prestigieuze parfumbedrijven. Gedurende die tijd heeft hij tientallen geuren ontwikkeld die zijn persoonlijke signatuur dragen. En de ambitie hebben om een combinatie van commercialiteit te bereiken samen met het creëren van een uniek product.

Omdat de visie op creativiteit en oog voor kwaliteit van Rosendo Mateu perfect aansluiten bij de visie en missie van AAFKE’S is dan ook eind 2017 besloten een samenwerking aan te gaan; AAFKE’S wordt de exclusieve distributeur in de Benelux voor Rosendo Mateu.

Na een grondige voorbereiding was het op 6 maart dan zover; de introductie van de parfumcollectie van Rosendo Mateu aan de pers. Als één van de eerste verkooppunten is Het Haartheater aan de Beethovenstraat 96 –  Amsterdam de perfecte locatie om aan een uitgebreide pers de collectie te introduceren van deze Spaanse maitre parfumeur. Overgekomen vanuit hun woonplaats Barcelona presenteerde de maitre, samen met zijn zoon Joan, de collectie van vijf luxe parfums aan de pers.

Onder het genot van een hapje en drankje, perfect verzorgd door Oh My Pie en Mevrouw Cha, was er voor de pers ruime gelegenheid om een persoonlijk gesprek te hebben met Rosendo. Gesprekken waarin hij zijn visie, zijn ervaring en zijn kennis deelde. En waarin hij uiteraard verder uitleg gaf over de vijf parfums uit zijn collectie.

Een collectie die bestaat uit vijf hoog kwalitatieve parfums met een rijke schakering van karakters. Van de frisheid van het begin van de zomer rond de Middellandse Zee van parfum #1, via het zachte suede leder van parfum #2 naar de elegantie, sensualiteit en de intense vrouwelijke toon van parfum #3. En dan komen we via parfum #4 met zijn essentiële Oosterse aspect aan bij het exotische bloemenboeket van parfum #5.

AAFKE’S kijkt samen met Rosendo en Joan terug op een geslaagd persevent waarin lovende kritieken zijn geuit door de aanwezige deskundige pers. Wij bedanken iedereen die op het persevent aanwezig kon zijn.

ROSENDO MATEU is exclusief verkrijgbaar bij geautoriseerde verkooppunten in Nederland en België.

PRIJS: 100ml EDP € 175,-

“Maître Parfumeur” sinds 2010 (een van de weinige in Europa), staat Rosendo Mateu in 2017 voor een nieuwe uitdaging: het creëren van een nieuwe collectie onder zijn eigen label. Vijf geuren die door mannen en vrouwen kunnen worden gebruikt.

Na zijn eerste limited collectie is Rosendo Mateu klaar om te laten zien waarom hij wordt beschouwd als een van de beste parfumeurs ter wereld. Sinds 2017 is de ROSENDO MATEU-collectie verkrijgbaar in enkele van de beste winkels ter wereld. Een uitgelezen ontwerp van zowel de fles als de verpakking, onder toezicht van de meester zelf, zorgen voor de perfecte afwerking van de hele ervaring. Een onberispelijk product, uit de hand van een man die zijn leven heeft gewijd aan de wereld van parfums.

Lees hier het interview dat Sandra Petrovic van Fragrantica in 2017 had met Rosendo Mateu.

EEN GEAUTORISEERD VERKOOPPUNT VINDEN?
AAFKE'S HELPT